lauantai 23. toukokuuta 2009

THE WILD ONE,hurjapäät Lapissa 2005.

The Wild One.
Lähdössä suureen seikkailuun,edessä 1600 km hyvin epävarmoilla vehkeillä.Sivuvaunussa sissiteltta,työkaluja varaosia ja VODKAA(BORIS JELZINIÄ).


Lähtöpäivänä piti irroittaa,purkaa ja kasata vaihdelaatikko.Vähän säätelimme sytytystä ym. ja saimme jopa pyörän käyntiin.


"MATKALLA POHJOISEEN" leikkasi "hyvän" Neuvostoliittolaisvalmisteisen Ural-merkkisen moottoripyörän koneen männät hieman kiinni sylinterin seinämiin,jonka jälkeen moottoria ei saatu käyntiin enää polkemalla.Onneksi mukana oleva kaveri oli vahva ylikonemestari joka suuttuessaan sai sellaiset voimat että huonot puristukset omaava kone starttasi.Käytimme myös hyväksemme isoja mäkiä,mäkilähtö olikin luxusta tällä matkalla.


Loppujen lopuksi perille päästiin kun lisäsin öljyä koneeseen 200 km:n välein.Poronpurijaiset jotka järjestää vuosittain Karu MC,olivat hyät pirskeet ja väkeä oli paljon.Porot oli syöty kun saavuimme kahden päivän ajon pikku remonttien jälkeen lauantai-iltana klo. 9 jälkeen nälkäisinä ja väsyneinä perille.Bileet alkoivat olla kuitenkin jo täydessä vauhdissa joten pienet kupit Jelziniä sivuvaunusta maistui.


Kävimme Kemijoessa virkistäytymässä,uidessa huomasin että virta oli kova.

Saimme yöllä syödä kuitenkin paistettuja muikkuja.

Ja ruuan päälle taas pienet kupit.


Kansaa oli kaikenlaista viikingeistä lähtien...

...Nämäkin pojat olivat lähteneet mopoilla tsekeistä.



Porukka istui iltaa rauhallisissa merkeissä makkaraa grillaillen.

Amulla oli edessä leirin purku ja lähtö Kalajoelle Rovaniemen kautta.


Matka sujui lähes ongelmitta ja kaveri sanoi että olemme hyvissä ajoin Kalajoella kunnes takarengas räjähti 80 km:n vauhdissa.Ei hätää onhan mulla vararengas mukana.Muistin kuitenkin että vararenkaan pyöränlaakeri on romu joten laakerinvaihto edessä.Iloisella mielellä tässä tehdään remonttia sillä tälläistä se moottoripyöräily on,nyrkit rasvassa. Kohta taas Boxeri työnnettiin käyntiin ja matka jatkuu varmaan tahtiin.

Kaveri yrittää roikkua perässä Amerikanpyörällä,mutta minua ei helposti kiinni saa sillä Neuvostopyörä on nopea. Yhteistä näillä merkeillä HD ja Ural on että remonttia riittää,erona hinta.

Vauhtia oli matkalla parhaillaan noin 80 km/h. Joten kyllä matka taittui. Saavuimme aikataulussa Poriin yhtä varmasti kuin sunnuntain jälkeen saapuu maanantai.

Ei kommentteja: