lauantai 3. lokakuuta 2009

Vanhoja kuvia lohipesältä.

Lohipesän perä vapeilla puhtaana ja paikattuna.

Karhuluodon kalasatamassa veneet lastattu aidoilla ja ankkureilla.

Aitaa veneessä,alapaula painotettiin krapikivillä 3-4 metrin välein.Veneen nimi "Mato-Elli".
Aitaa laskettiin muutama sata metriä.Pesässä oli kahdet nielut ja peräosan verkko 80 mm silmäkoolla lankana 15x0,15 lanka.Siitäkin meni joskus lohet läpi.

Tässä ankkuripaattina "Papu-Palko".50 kg:n ankkureita täyslaidalliset.

Sanni oli joskus mukana pyydyksellä ja naama loistaa kun on saalista.Tanu pesee veneestä veret.

Joskus oli harmaahylje syönyt lohista parhaat palat,toisinaan oli jäänyt vain pää jäljelle. Tämä ruoto painoi vielä 3,5 kg.Takana oleva auto oli Land-Cruiser BJ45, vm.1980.

Saalis oli joskus kirjavaa,lohta ja harmaahyljettä.Kuvassa pidän kalakaveristani kiinni.Kalastimme samalla pyydyksellä siihen asti kunnes tämä sattui hukkumaan pyydykseen.Katkaisin kirveellä käpälät ja naulasin käpälälautaan varoitukseksi rosvoille. Nämä kuvat ovat jo vuosien takaa kun harrastin lohenpyyntiä lohipesällä.
Paulotimme aidat ja pesät kalakaverini Tanun kanssa.
Ankkureita hitsasimme n.30 kpl ratakiskosta 10 mm:n plootusta.Kesäkuun 15 päivä pyydys laskettiin mereen,aita oli laskettu jo pari päivää aikaisemmin jos oli hyvät ilmat.

Tässä pari lohta veneessäni jonka oli rakentanut Salonen Reposaarella aikoinaan Korvensuun Vännille.Ostin veneen hänen pojaltaan Eskolta.

Eräs Juhannus,lauantai ilta lähdin appiukkoni Koivusen Ismon kanssa kokemaan lohipesää.Pyydys piti käydä tyhjäämässä kahdesti päivässä.Pari-kolme päivää oli ollut tyhjää ja kaikki tutut olivat tilanneet juhannukseksi lohta.Tietysti saimme kalaa vasta Lauantai-iltana ja veimme ihmisille jotka olivat kovasti juhlahumussa.Saimme kuitenkin kelpo saaliin jonka jälkeen saunoimme ja tietysti otimme kupit vodkaa.

Ei kommentteja: