maanantai 31. elokuuta 2009

Vaarojen metsästäjä.

Elokuun viimeinen päivä oli sitten pakko pistää henki alttiiksi vaaroille.Soittelin jo päivää aikaisemmin pikkuserkulleni,Esaman Tapiolle ja kyselin mahdollisuutta päästä katsomaan Ferraria.Tapio sanoi kohta että voidaan heittää pikku koeajo.Laskin heti päässälaskun koska olen viimeksi ollut Ferrarin kyydissä.Tulokseksi sain etten ainakaan neljäänkymmeneen vuoteen joten nyt pitää istua penkkiin.
Auto oli siisti ja jämäkkä.Oikea urheiluauto eikä mikään sportcoupe.Jousitus oli sen verran tukeva että tämän kun runttaa kurviin ei tapahdu mitään yllättävää huojumista.Kiihtyvyys melko räjähtävä.Selkä uppoaa penkkiin ja jarrut eivät ole hidastimet vaan kunnon tavaraa.

Auto on matala ja keskimoottorisena tasapainoinen.Koneena 3,5 litran VEEKASI, 400 HP.

Maranellon ori tallissaan ajon jälkeen jäähtymässä,pakosarjat pitivät jäähtyessään ritinää kun hevoset jätettiin levolle.

Konehuone oli kuitenkin yllättävän tilava.Isoissa huolloissa moottori irroitetaan alakautta.
Tälläisen ajon jälkeen jäi sellainen maku että Ferrari olisi joskus kiva peli.Hetken mietiskeltyäni totean että en osaisi ajaa riittävän hiljaa vaan joutuisin jalkamieheksi äkkiä sillä nimismies veisi korttini kuten joskus kahdeksankymmentäluvulla kävi.

Ei kommentteja: